Monday, June 24, 2019
updated 12:39 PM UTC, Jun 24, 2019

Mahkamah Majistret hari ini, memerintahkan pelakon Datuk Farid Kamil membela diri atas empat pertuduhan

 

PETALING JAYA - Mahkamah Majistret Petaling Jaya memerintahkan pelakon Datuk Farid Kamil Zahari, 38 tahun membela diri atas empat pertuduhan termasuk mencederakan anggota polis Januari tahun lalu.

Majistret Nor Arifin Hisham membuat keputusan itu selepas berpuas hati dengan pihak pendakwaan yang berjaya membuktikan kes prima facie.

Mahkamah membuat keputusan ini selepas meneliti hujahan dan pertimbangan keterangan saksi-saksi termasuk eksibit serta hujahan yang dikemukakan.

Terdahulu ketika ditanya di mahkamah, suami kepada aktres Diana Danielle itu memilih untuk memberi keterangan secara bersumpah daripada kandang saksi.

Mahkamah kemudian menetapkan 17 dan 18 Julai sebagai tarikh sambung bicara untuk bela diri.

Pendakwaan dijalankan Timbalan Pendakwa Raya Alia Sumayyah Amran, manakala Datuk Farid Kamil diwakili peguam Megat Syazlee Mokhtarom dan Datuk Amirul Ridzuan Hanif.

Pada 16 Januari 2018, Datuk Farid Kamil mengaku tidak bersalah terhadap dua pertuduhan dengan sengaja mencederakan Ashraf Ahmad, 36 tahun dan Konstabel Mohd Nizam Jamaluddin, 25 tahun.

Pada 15 Mei lalu, pelakon ini dijatuhi hukuman penjara 9 bulan, namun Rabu lalu, Mahkamah Tinggi Shah Alam membenarkan penangguhan hukuman berkenaan atas kesalahan penyalahgunaan dadah tersebut.

  • Ditulis oleh Media Baharu
  • Kategori: Hiburan
  • Jumlah paparan: 89

Anak kreatif Malaysia tembusi pasaran antarabangsa

KUALA LUMPUR - Pereka fesyen tempatan, syarikat Lila Majnun diberikan penghormatan untuk menyertai acara fesyen antarabangsa, NK Fashion Week pada September tahun ini.

Selain Lila Majnun, beberapa syarikat pereka tempatan yang lain turut dijemput seperti Fana Couture, Angie Jewels & Co, Ummiriaz International dan MW by Mimi Wahedah.

Pertunjukkan fesyen yang diadakan buat kali pertama oleh jenama fesyen tempatan, Norish Kareem Couture, NKC adalah bagi memperkenalkan pereka fesyen dari Malaysia di pentas dunia dan memberikan mereka pendedahan kepada industri fesyen antarabangsa.

Jelas pengasas jenama tersebut, Norish Kareem, pertunjukan fesyen tersebut akan diadakan di tengah Kota London dan telah berkolaborasi dengan rakan strategik, Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia, MATRADE.

Tambah Norish Kareem lagi, beliau akan menyediakan ruang di butiknya untuk pereka fesyen dari Malaysia dan seluruh dunia mempamerkan jenama mereka di Kota London.

NK Fashion Week juga akan diadakan di Doha, Qatar pada bulan November ini menerusi agensi kerajaan Qatar.

Norish Kareem juga turut mengalu-alukan pereka fesyen tempatan yang berminat untuk menyertai NK Fashion Week dan ingin menempatkan koleksi mereka di London supaya menghubungi beliau menerusi emel Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Norish Kareem, anak jati dari Kuantan, Pahang dan dibesarkan di Kuala Lumpur, terlibat dalam industri pereka fesyen sehingga membuka butik kafe di Kota London.

 

  • Ditulis oleh Media Baharu
  • Kategori: Hiburan
  • Jumlah paparan: 92