fb fb fb fb fb

Liga Super: Skuad sang badak berpesta gol

FOTO FB malaysianfootballleague

SHAH ALAM, 21 November- Sabah FC berpesta gol apabila membelasah Kelantan FC 7-0 dalam aksi Liga Super di Stadium UiTM Shah Alam, malam tadi.

Kemenangan besar itu meletakkan skuad kendalian Datuk Ong Kim Swee naik satu anak tangga ke kedudukan keempat carta Liga Super selepas mengumpul 45 mata.

Pada perlawanan berkenaan, pesta gol Sabah bermula pada minit ke-25 menerusi Jafri Firdaus Chew yang menyempurnakan sepakan penalti selepas Telmo Ferreira Castanheira dijatuhkan oleh pemain Kelantan.

The Rhinos terus mengasak dan dua gol terhasil masing-masing pada minit ke-29 dan 39 menerusi Farhan Roslan dan Rizal Ghazali.

Bersambung babak kedua, Irfan Fazail menyambung kenduri gol pasukan Sabah FC apabila meledak gol keempat pada minit ke-56 sebelum Castanheira menggegar gawang lawan pada minit ke-68.

Ramon Machado dan S Kumaahran juga tidak ketinggalan untuk mencetak nama sebagai penjaring apabila masing-masing menyumbat gol pada minit ke-70 dan 89.

Sekali gus menambah derita Kelantan FC yang menghuni tangga tercorot liga dengan hanya lapan mata daripada 23 perlawanan

KAMARULZAMAN BIN MUHAMAD