fb fb fb fb fb

Lelaki sakit mental tikam mati ibu kandung dengan gunting

FOTO HIASAN

GEORGE TOWN, 16 Jun- Polis menahan seorang lelaki yang disyaki membunuh ibu kandungnya sendiri dalam insiden di sebuah pangsapuri di Relau, semalam.

Ketua Polis Daerah Timur Laut ACP Razlam Ab Hamid berkata suspek, dipercayai mempunyai masalah mental, ditahan di pangsapuri terbabit selepas polis menerima maklumat berhubung insiden itu daripada abangnya.

Beliau berkata suspek berusia 40 tahun dikatakan menghubungi abangnya pada kira-kira pukul 5 petang dan memaklumkan bahawa dia telah menikam ibu mereka yang berusia 67 tahun dengan gunting.

Jelasnya, berdasarkan siasatan awal, sebelum kejadian dua anak mangsa telah menghubungi ibu mereka namun panggilan tersebut tidak dijawab.

"Sebaliknya, mereka dikejutkan dengan panggilan suspek yang memaklumkan telah menikam ibu mereka menggunakan gunting dan wanita itu sudah meninggal dunia,” katanya.

Razlam berkata siasatan juga mendapati mangsa hanya datang ke rumah peninggalan suaminya itu tiga hari seminggu iaitu pada Jumaat, Sabtu serta Ahad dan pada hari lain dia tinggal bersama anak sulung di Batu Maung.

Beliau berkata suspek yang pernah menerima rawatan psikiatri pada tahun lepas juga mengugut untuk membunuh semua ahli keluarganya sebelum ini .

Mayat mangsa dihantar ke Hospital Pulau Pinang untuk bedah siasat dan siasatan lanjut dijalankan bagi mengenal pasti motif kejadian.

SITI AIYSHAH BINTI BASLIE