Tuesday, 21 March 2023

Sultan Nazrin lancar logo baharu MIM

  • Published in Semasa

(Sultan Nazrin Muizzuddin Shah berkenan melancarkan logo baharu Institut Pengurusan Malaysia (MIM).
 Turut berangkat ke majlis itu, Raja Permaisuri Perak, Tuanku Zara Salim)


KUALA LUMPUR, 18 Ogos- Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah berkenan melancarkan logo baharu Institut Pengurusan Malaysia (MIM).

Ia dilangsungkan bersempena majlis Jamuan Malam Gala Diraja bagi memperingati ulang tahun ke-55 institut berkenaan.

Turut berangkat ke majlis itu, Raja Permaisuri Perak, Tuanku Zara Salim.

Sultan Nazrin dan Tuanku Zara kemudian diiringi oleh Presiden MIM, Tun Hanif Mohammed Omar, ke pameran yang mempaparkan video pendek sejarah dan kejayaan institut berkenaan.

Tun Hanif, menerusi ucapannya berkata, logo baharu itu mewakili kestabilan insitut untuk kekal relevan dan berdaya tahan meskipun mengharungi krisis kewangan pada 1997 dan cabaran pandemik COVID-19.

Beliau berkata, segi tiga pada logo baharu itu ialah angka geometri melambangkan kekuatan dengan garisan ringkas namun jelas menghala ke atas untuk menumpu pada mercu kerana institut itu bertujuan menuntut semula kedudukannya sebagai organisasi pengurusan terulung di Malaysia.

(Sultan Perak Sultan Nazrin Shah dan Raja Permaisuri Perak Tuanku Zara Salim menyertai
Presiden Institut Pengurusan Malaysia Tun Hanif Mohammed Omar dalam sesi bergambar
di Institut Pengurusan Malaysia (MIM) ) Majlis Makan Malam Gala Ulang Tahun Diraja
ke-55 di The St Regis Kuala Lumpur)

"Seketika kita menghormati masa lalu dan meraikan masa kini, ia adalah untuk masa depan yang kita berusaha. Dan masa depan ini akan sentiasa membabitkan Institut memandang ke depan, sentiasa mencari cara yang lebih baik untuk memenuhi keperluan pengurus.

"Saya menantikan masa depan di mana MIM terus menikmati sokongan kementerian dan pemain industri berkaitan. Saya yakin, ia juga akan menjadi masa depan di mana organisasi terus memainkan peranan positif dalam pembangunan bakat negara," katanya.

Pada majlis tersebut, Hanif turut mempersembahkan buku mewah 'Coffee Table Book' Ulang Tahun ke-55 MIM kepada Sultan Nazrin