Monday, 27 June 2022

Johnny Depp saman bekas isteri, tolak tuduhan keji terhadapnya

  • Published in Hiburan

FAIRFAX, 20 April- Bintang "Pirates of the Caribbean" Johnny Depp menafikan pernah mendera Amber Heard secara fizikal ketika dia menjadi saksi pada hari Selasa pada perbicaraan pertuduhan fitnah terhadap bekas isterinya.

"Terdapat hujah dan perkara seperti itu tetapi saya sendiri tidak pernah sampai ke tahap memukul Heard dalam apa cara sekalipun," kata Depp kepada juri yang mendengar kes itu di Mahkamah Litar Daerah Fairfax di Virginia.

"Saya juga tidak pernah memukul mana-mana wanita dalam hidup saya," katanya.

Depp berkata dakwaan keganasan domestik yang dibuat terhadapnya oleh Heard adalah tidak benar dan ia sememangnya mengejutkan.

Ketika ditanya oleh peguamnya, mengapa dia membawa kes fitnah terhadap bekas isterinya, ini jawapan Depp.

"Saya merasakan tanggungjawab saya untuk berdiri bukan sahaja untuk diri saya sendiri, tetapi membela anak-anak saya," kata Depp.

"Saya mahu membersihkan anak-anak saya daripada perkara ngeri ini yang mereka perlu tahu apa yang dikatakan mengenai bapa mereka adalah tidak benar."

"Ia adalah pelik apabila suatu hari anda menjadi Cinderella, dan kemudian dalam 0.6 saat anda adalah Quasimodo," tambahnya.

Depp memfailkan saman fitnah selepas Heard, yang berusia 36 tahun pada hari Jumaat, menulis ruangan untuk The Washington Post pada Disember 2018 di mana dia menggambarkan dirinya sebagai "tokoh awam yang mewakili penderaan domestik."

Pelakon itu tidak pernah menamakan Depp, yang ditemuinya pada tahun 2009 di set filem "The Rum Diary," tetapi dia menyamannya kerana menyifatkan dia seorang pendera rumah tangga dan menuntut ganti rugi AS$50 juta.

Heard, yang berkahwin dengan Depp dari 2015 hingga 2017, bertindak balas, meminta AS$100 juta dan mendakwa dia mengalami episod keganasan dan penderaan fizikal yang teruk.

Depp menuduh Heard berusaha untuk "menjana publisiti untuk dirinya sendiri" menjelang tayangan filem "Aquaman," di mana dia memainkan watak utama.- AFP


(Johnny Depp memfailkan saman fitnah selepas bekas isterinya Amber Heard, menulis ruangan untuk The Washington Post pada Disember 2018 yang menggambarkan dirinya sebagai "tokoh awam yang mewakili penderaan domestik./ AFP)