Tuesday, October 17, 2017
vital-top
updated 1:27 AM UTC, Oct 17, 2017

Neymar Menunggu, PSG Jana Pendapatan 1 Juta Euro Dari Pelaburan Itu

PARIS - Pemain bola sepak termahal dunia, Neymar akan membuat penampilannya untuki Paris Saint Germain pada hari Sabtu di tepi bangku pemain, tetapi kelab Perancis itu telah menjanakan hampir satu juta euro dalam pelaburan mereka kerana menjual 10,000 baju yang membawa nama pemain Neymar, hanya dalam satu hari.

Pemain yang berusia 25 tahun itu, yang dipindah dari Barcelona dengan harga Euro 222 juta  (US$ 264 juta), akan dipersembahkan kepada penyokong PSG sebelum perlawanan pertama pasukan baharunya untuk kempen Ligue 1 berdepan pasukan Amiens yang baharu dipromosikan ke Ligue 1.

Perlawanan dijangka bermula pukul 3:45 petang (1345 GMT) dengan¨kick-off¨ meletakkan pada suku satu jam hingga 5:15 petang untuk membolehkan masa tambahan, sebelum peminat bola yang akan dijangka menjual lebih dari 45.000 orang di Parc des Putera.

Harapan Neymar untuk bermain dalam perlawanan pertamanya telah tersekat apabila sijil pemindahan antarabangsanya gagal diserahkan kepada liga Perancis pada tarikh akhir tengah malam pada hari Jumaat.

"Saya bersedia untuk memulakan pada hari Sabtu jika saya boleh," katanya sebelum menjadi mangsa kekangan proses kerja. 

(Sumber - AFP)