Wednesday, January 22, 2020

updated 8:31 AM UTC, Jan 22, 2020

MOM umum senarai terkini atlet negara yang layak ke Olimpik Tokyo 2020

  • Published in Sukan

KUALA LUMPUR - MOM turut mengumumkan senarai terkini atlet negara yang layak ke Olimpik Tokyo 2020 yang akan berlangsung dari 24 Julai hingga 6 Ogos.

Mereka adalah atlet perahu layar individu lelaki negara Khairul Nizam Affendi, di ikuti atlet perahu layar wanita, Nor Shazlin Mohd Latif, pemanah lelaki Khairul Anuar Mohammad, lima atlet terjun negara dan terkini ratu gimnastik negara, Farah Ann Abdul Hadi dan turut berharap pasukan hoki lelaki negara turut layak beraksi ke Tokyo tahun depan.

Sementara itu, MOM turut mengumumkan Datuk Mohd Nazifuddin Mohd Najib dilantik selaku Ketua Kontinjen Negara ke sukan Anoc World Beach Game Doha, Qatar yang akan berlangsung pada 12 hingga 16 Oktober ini.

 

Selain itu, Malaysia turut akan menghantar masing-masing satu atlet menyertai acara sukan luncur ais lelaki dan wanita, lumba luncur trek lelaki dan wanita.

Selain, MOM juga dijadual akan menganjurkan majlis anugerah tahunan MOM pada 26 Oktober ini yang akan dihadiri tetamu istimewa mencemar duli, Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah.