Thursday, August 16, 2018
vital-top
updated 8:36 AM UTC, Aug 2, 2018

Tun M Pemimpin Yang Tunai Apa Diperkatakan - Raja Perlis

  • Published in Berita Semasa
Foto - BERNAMA

18 JULAI: ARAU - Raja Perlis Tuanku Syed Sirajuddin Putra Jamalullail menyifatkan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad seorang pemimpin yang akan menunaikan apa diperkatakannya.

Tuanku Syed Sirajuddin bertitah baginda mula mengenali secara dekat Tun Dr Mahathir semasa baginda memegang jawatan sebagai Yang di-Pertuan Agong dari tahun 2001 hingga 2006.

Ketika itu, Tun Dr Mahathir merupakan perdana menteri keempat sebelum meletak jawatan pada 2003.

"Pendapat saya Prime Minister (Tun Dr Mahathir) buat apa yang dia kata dia nak buat...(contohnya) dia kata nak berhenti (undur diri sebagai perdana menteri pada 2003) dia berhenti," titah baginda pada Majlis Santapan Negeri bersempena sambutan ulang tahun ke-75 keputeraan baginda di Istana Arau malam ini.

Turut berangkat pada majlis santapan itu Raja Perempuan Perlis Tuanku Tengku Fauziah Tengku Abdul Rashid, Raja Muda Perlis Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail dan Raja Puan Muda Perlis Tuanku Hajah Lailatul Shahreen Akashah Khalil.

Tun Dr Mahathir dan isteri Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali juga hadir pada majlis santapan itu.

Tuanku Syed Sirajuddin bertitah baginda menghormati Tun Dr Mahathir yang sudi menawarkan diri untuk menerajui sekali lagi negara ini bagi membetulkan keadaan negara ke arah keadaan lebih baik lagi.

"Saya hormat Tun kerana volunteer untuk perbetulkan apa yang dia fikir tak betul. Thank you Tun untuk lead the country again," titah baginda.

Sementara itu, Tuanku Syed Sirajuddin turut mengucapkan selamat hari lahir kepada Tun Dr Mahathir dan Tun Dr Siti Hasmah yang masing-masing menyambut ulang tahun kelahiran pada 10 Julai dan 12 Julai lepas.

((BERNAMA))