Sunday, January 19, 2020
updated 2:44 AM UTC, Jan 19, 2020

Juara Mrs Malaysia World 2019 terus komited bantu anak yatim

  • Published in Hiburan

PORT DICKSON - Juara Mrs Malaysia World 2019/2020 , Priyaa Simmi Saineethian terus komited dalam membantu anak-anak yatim dari Lighthouse Children Welfare Home Association melalui pelbagai sumbangan khususnya dengan menyambut Hari Krismas dan Tahun Baharu.

Jelas Pengarah Nasional Mrs Malaysia World Sdn Bhd, Datin Harveen Kaur, antara objektif utama program tersebut adalah untuk mengumpul dana bagi membantu Lighthouse Children Welfare Home Association.

Setiap insan yang mempunyai kecantikan yang telah dianugerahkan oleh Tuhan, mereka juga mempunyai tanggungjawab dalam membantu golongan yang memerlukan.

Antara aktiviti yang disediakan ialah latihan berenang oleh Splash4u, cara solekan serta penampilan termasuk guntingan rambut oleh akademi kecantikan yang dimiliki sendiri oleh Priya Simmi, Rose Petal Beauty and Design.

Anak-anak yatim tersebut turut diberikan pelbagai jenis hadiah yang telah ditaja oleh Mrs Malaysia World Sdn Bhd.

Malah mereka juga turut disajikan makanan yang enak sempena Hari Krismas dan Tahun Baharu.

Rumah kebajikan tersebut mempunyai 72 orang kanak-kanak termasuk 36 anak orang asli dan juga memerlukan sumbangan untuk sewa, makanan, pembayaran gaji dan kos pendidikan kanak-kanak tersebut.

Kini, usaha tersebut sedang dibantu oleh Priyaa menerusi pelbagai usaha murni untuk mengumpul dana.

Program yang diadakan telah ditaja oleh pusat angin akhmar beliau, Jogohealth Care, syarikat fesyen, Simi Shimmero dan salonnya.

Priyaa bukan sahaja dinobat sebagai juara Mrs Malaysia World tetapi juga Mrs Humanitarian serta pengasas "Sai Welfare Foundation".