Monday, August 20, 2018
vital-top
updated 8:36 AM UTC, Aug 2, 2018

DPMM Johor Harap Kerajaan Baharu Dapat Terus Laksanakan Dasar Baik

  • Published in Ekonomi

 

Foto: BERNAMA
 JOHOR BAHRU - Dewan Perniagaan Melayu Malaysia (DPMM) negeri Johor berharap kerajaan baharu Pakatan Harapan (PH) dapat terus melaksanakan dasar yang memberi manfaat​​​​​​​ kepada perniagaan serta rakyat keseluruhannya.

Yang Dipertua, Datuk Syed Ali Alattas berkata pelaksanaan dasar yang berkesan dengan​​​​​​​ disokong kerjasama berterusan antara kerajaan dan DPMM dilihat akan membolehkan lebih banyak ruang penambahbaikan dan peluang perniagaan diwujudkan untuk anggota sedia adanya dan rakyat.

Beliau berharap di bawah pimpinan kerajaan baharu PH ,  akan terus dapat melaksanakan program DPMM bersama jabatan dan agensi kerajaan seperti Majlis Pembangunan Usahawan.

Kerjasama tersebut juga penting terutamanya dalam menggerakkan dan membantu DPMM menguruskan​​​​​​​ yayasan yang berada di bawah DPMM iaitu Yayasan Dewan Perniagaan Melayu Johor, Yayasan Kajian dan Pembangunan DPMM dan Yayasan Perubatan SMC.
 
Ketika ditemui pemberita di pejabatnya, Datuk Syed Ali berkata, DPMM Johor akan memberikan kerjasama penuh kepada kerajaan negeri pimpinan​​​​​​​ Menteri Besar, Datuk Osman Sapian dalam menjayakan misi membangunkan usahawan Melayu, membasmi kemiskinan, meningkatkan pendapatan rakyat selain menjayakan program perumahan mampu milik.
 
((BERNAMA))